PREHISTÒRIA



PREHISTÒRIA

Aquesta setmana hem començat el nou projecte del curs basat en la Prehistòria. Amb la tècnica de treball cooperatiu del “Llapis al mig” hem anat descobrint el contingut de la caixa d'aprenentatge. Us presentem un vídeo representatiu de l´activitat:

DESCOBRIM LA GEOGRAFIA DE LA MÀ DE PHILEAS FOOG

Amb la lectura de "La volta al món en 80 dies" hem descobert una pila de coses sobre geografia: continents, oceans, hemisferis, meridians, paral·lels, punts cardinals, latitud, longitud, etc. Al llarg de les diferents sessions hem anat assolint aquest coneixements i els hem aplicat en dues feines:

Primer, esbrinar quant trigaria avui en dia en Phileas Fogg en fer el mateix recorregut, calculant els temps, els quilòmetres i quins mitjans de transport podria utilitzar.








Segon, elaborar una presentació digital sobre les ciutats per on va passar el protagonista de la novel·la.

Per decidir quina ciutat havíem de treballar, vam baixar al Jardí de les olors i, a partir d'un joc de pistes, vam descobrir unes postals de cadascuna de les ciutats que, ESTAVEN MOLT BEN AMAGADES!

Entre tots vam fer una "brainstormimg" per acordar quins aspectes havíem de treballar de cada ciutat.

Després d'uns dies d'intens treball en grup amb els chrombooks, vam elaborar una presentació digital de cada ciutat i totes van ser presentades a la resta de la classe.
Quines ganes de fer la volta al món!









QUI ERA JULI VERNE?

Després de descobrir Juli Verne, hem començat la nostra recerca sobre la seva vida i obra. Aquesta feina ens ha conduit a elaborar un text biogràfic sobre l'autor seguint els passos següents:

1. Buscar informació en diferents fonts.
2. Seleccionar les dades més rellevants.
3. Resumir-les en petites “piulades".
4. Classificar-les per temes.
5. Escollir el vocabulari específic del tema 
(noms, adjectius i verbs).


Amb l’ajut del full de connectors i tota la feina prèvia, hem escrit el nostre text biogràfic. 





Aquí us deixem un exemple:



EL NOU PROJECTE

Aquesta setmana hem iniciat el nou projecte d'aprenentatge i ho hem fet tots junts al pati. 
Hem descobert una maleta molt bonica plena d'objectes que ens aniran guiant en el desenvolupament d'aquest nou projecte. 
Primerament hem obert la maleta i hem trobat una fotografia... Qui és? De qui es tracta? Hem parlat de les nostres impressions, sensacions que ens transmet aquesta imatge: 
-Sembla antic, del segle passat.
-Pot ser un científic.
-Va ben vestit, deu ser ric ... 
Ja a l'aula hem jugat a descobrir el nom d'aquest personatge a partir d'un joc de pistes. Ens ha costat una mica però al final hem descobert que es tracta de...
JULI VERNE!





QUINZENA DE LA CIÈNCIA

Estem ja arribant al final de la Quinzena de la ciència i gairebé tot està a punt! Presentacions, experiments, material i ... la SAMARRETA per lluir aquest dia. Treballant conjuntament, ajudant-nos els uns als altres hem decorat la samarreta que portarem el proper divendres els alumnes de 6è. Ufff !!! Quins nervis!

QUINZENA DE LA CIÈNCIA

Seguim treballant en el nostre projecte de la QUINZENA DE LA CIÈNCIA i després de realitzar les votacions sobre els cartells publicitaris , hem elaborat els gràfics corresponents als resultats obtinguts.

Amb l'ajut de l'Excel, hem introduït les dades de l'escrutini i hem dissenyat dos tipus de gràfics:

  • GRÀFICS DE BARRES  amb el nº de vots

  • GRÀFIC CIRCULAR amb el % dels vots

Una bona feina d'anàlisis dels resultats amb una "mirada matemàtica"                                                                                                              
                                                                                                                           Alumnes de 6è

Amb la tecnologia de Blogger.

CANVA

CREACIÓ DE LA NOTÍCIA AMB UN PÓSTER DIGITAL http://www.danaleipold.com/wp-content/uploads/2014/11/Screen-Shot-2014-11-26-at-10.33.51-AM.png